Gelukkig, de controle achter de rug.

Gisteren was het een spannende dag om 10.25 uur werd ik bij de chirurg, dr. de Roos, verwacht voor mijn jaarlijkse controle. Natuurlijk kon ik hem melden dat ik me ontzettend goed voel, vitaal zelfs. Ik zei alleen dat ik ontzettend tegen die mammografie opzag omdat ik, uit ervaring, weet dat dit ontzettend pijn kan doen. Nu had ik al thuis een flinke dosis Neurofen genomen maar toch.
Dr. de Roos had begrip en hij zei dat hij in de brief voor de radioloog de opmerking zou zetten dat ik mocht bepalen hoever ze konden gaan. Afijn, toch met lood in de schoenen ging ik naar de afdeling radiologie. Hopende dat ze me zouden vergeten. Haha. Ik werd opgehaald door een aardige dame die het onderzoek zou uitvoeren. Oké, we gaan ervoor. Ik kan zeggen dat het ontzettend meeviel dit keer. Jose, zo heette ze, was heel relaxt en deed heel voorzichtig met me en op het moment van het pletten zei ze: zeg maar als ik moet stoppen. Ook draaide ze met de hand bij i.p.v. dat  het apparaat dit bepaalde zodat het inderdaad goed te doen was. Op het moment dat ik stop zei dan vroeg ze of het nog een stapje verder mocht en als ik dan nee zei stopte ze ook. Al met al ging het dus op deze manier ontzettend goed en weet ik hoe ik het volgend jaar moet aanpakken. Toch was ik ontzettend blij dat het achter de rug was. Toen terug naar dr. de Roos die de uitslag zou geven. Alhoewel ik er een goed gevoel bij had was het toch spannend wetende dat als men iets verdachts zou hebben gezien mijn leven weer geheel op zijn kop zou staan. Maar dr. de Roos zei al bij het binnenkomen van zijn spreekkamer dat het een goede dag was voor de familie Klaare. Toch opgelucht voel je ineens dat je je weer kan ontspannen. Hij vertelde dat het er allemaal mooi en rustig uitzag en nam afscheid voor een jaar. Blij en opgelucht reden Adri en ik naar huis. Onderweg eerst de kinderen  gebeld met het goede nieuws. Officieel heb ik weer een jaar uitstel maar zo voelt het gelukkig niet.

Zoals Adri en ik altijd zeggen: we leven nog lang en gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *