Mijn laatste afspraak met de oncoloog.

Vandaag was ik (voorlopig) voor de laatste keer bij de oncoloog. De volgende stap is 5 jaar hormoontherapie. Laten we hopen dat ik niet te veel last heb van de bijwerkingen. Bij de laatste chemotherapie was dit wel het geval. Ik zei tegen de oncoloog dat de deze laatste drie wel ontzettend zwaar waren en dat ik daar zeker geen vierde of meer van zou verdragen. Hij bevestigde dat deze erg heftig waren en dat men deze nooit meer dan 3 maal krijgt voorgeschreven. Gelukkig voor de rest van Nederland die ooit in deze positie zou komen. Als ik er nu nog over nadenk… na de eerste keer voelde ik op een bepaald moment bewust hoe de kracht uit je lichaam verdween. Dit was en hele angstige ervaring want ik realiseerde mij dat het zo voelt als je dood gaat, je geest is er nog bij maar je voelt dat je lichaam het opgeeft. Gelukkig stopte het krachtverlies op een bepaald niveau maar nogmaals, het was een nare ervaring. Ik hoop dit nooit meer mee te maken. Mijn energieniveau is nu wel wat hersteld maar nog steeds erg laag. Als ik eten heb gekookt ben ik stuk en heb nauwelijks zin om te eten. Dan kan je zeggen -vaker naar de Chinees- maar daar hou ik niet van. Ik heb sport-therapie voorgeschreven gekregen om het op deze manier weer op te bouwen. We zien wel. Na deze laatste chemo kreeg ik ook brandvlekken op mijn handen maar deze zijn gelukkig hersteld. Helaas heb ik ook last van mijn vingertoppen en tenen gekregen. Deze tintelen en zijn gevoelloos. Dit heet neuropathie en ik hoop maar dat dit ook over gaat. Het is ook mogelijk dat het blijvend is. Inmiddels heb ik gelezen dat accupunctuur ook wel eens helpt dus heb ik daarvoor een afspraak gemaakt. Een ander, heel naar, bijverschijnsel is dat mijn nagels los gaan zitten. Door de chemo is het nagelbed verzacht. Ook hiervan hoop ik dat het over gaat…  Wat een ellende zou je denken maar..  Woensdag gaan we met de kinderen lekker een weekje naar Egypte en wie weet wat het zeewater en de warmte allemaal doet. Ik verwacht er eigenlijk wel van op te knappen.

Even recapitulerend:

  • Voorlopig geen artsen, pas in oktober controle bij de chirurg
  • 3 juli telefonisch consult met de oncoloog om te overleggen hoe het met de hormoontherapie gaat
  • wel naar de accupunctuur maar dat vind ik niet zo erg
  • 5 jaar hormoontherapie
  • probeer veel te gaan sporten om mijn conditie weer op te bouwen (Menzis betaalt)
  • ik ga veel vakantie houden, eerst Egypte en eind juni voor 6 weken (of langer) naar Frankrijk.
  • O ja, mijn haar begint al weer te groeien

Och, dit zijn toch geen vervelende vooruitzichten nietwaar?

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *