Ik ben even “klaar” mee..

Afgelopen dinsdag eindelijk de laatste van de 26 bestralingen gehad. De laatste 6 bestralingen waren anders als de eerste 20. Deze 6 waren alleen op het operatiegebied. Een bestraling bestond uit 6 bundels tussen de 2 en 20 seconden lang. De allereerste keer schrok ik wel want de eerste bundel was 20 seconde lang (dat hoor je) en dat was ik niet gewend. Bij de eerste serie bestralingen was 10 seconden de langste dus toen deze met 20 seconden begon was ik even bang of het wel goed ging en of hij wel een keer ging stoppen. Gelukkig wel dus het moest zo zijn. Van de bijwerkingen heb ik alleen last van irritatie. Dit begon in de oksel, die inmiddels behoorlijk verkleurd is, en nu begint de borst te irriteren. De bestraling werkt nog 14 door dus tot 20 december irritatie maar daarna gaat het genezen. Gelukkig blijft het tot nu toe bij vervellen, hopelijk blijft het daarbij. Ik heb van de zomer in Kaapverdië een fles van bijna pure Aloe Vera gekocht en daar smeer ik mee. Voor mijn gevoel gaat dat erg goed. Ik had donderdag en vrijdag voor het eerst in lange tijd helemaal geen afspraken in mijn agenda staan en dat was heerlijk.

Afgelopen maandag heb ik het intakegesprek gehad voor de chemotherapie. Eigenlijk heb ik niet veel nieuws gehoord en ik denk nog steeds dat ik het maar over me heen moet laten komen. Wat de bestraling betreft kan ik zeggen dat ik daar “fluitend doorheen ben gekomen” en wie weet is dat met de chemo ook zo. Waar ik wel benieuwd naar was is de ijskap. Deze ga ik proberen en als het lukt heb ik grote kans om mijn haar te behouden. Deze ijskap ziet er uit als een dikke badmuts. In deze muts zit gel die gekoeld wordt zodat de chemo niet bij je haarwortels komt. Hopelijk helpt het.

Komende week nog even druk met de laatste administratie, kerstpakketten en het voorbereiden van onze vakantie! Yeah we gaan naar Zwitserland! Het is zo’n lekker gevoel even pauze te hebben. Ik ga in Zwitserland goed en diep ademhalen als ik buiten ben ik heb tenslotte ook een longbeschadiging over gehouden aan het bestralen. Die Zwitserse berglucht is erg gezond en zuiver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *