Joepie, dat valt mee..

Eerst even een update van de afgelopen week.

Natuurlijk ben ik de avond van het bericht dat ik wel aan de chemo moet even door een heel diep dal gegaan en ik heb me even helemaal laten gaan heb dus ontzettend gejankt. Bah. Gelukkig werd ik door Adri heel lief opgevangen maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen. Inmiddels heeft alles een plaats gekregen en ik heb het gevoel dat ik er weer tegen kan. Al moet ik wel zeggen dat de emoties hoog blijven zitten maar ik heb het onder controle.

Kreeg ik zaterdag, na het instappen in mijn auto, ontzettend last van mijn schouder en had moeite met het sturen. Dan schrik je wel want je denkt: zal dat door het bestralen komen? Nu al? Achteraf bleek het een zweepslag in mijn schouderspier te zijn. Ja joh, dat kan er ook wel bij… Blijven lachen he?

Woensdag een laatste afspraak met dokter Zandbergen, mijn plastisch chirurg. De afspraken liepen maar liefst 1 uur uit dus de wachtkamer zat overvol. Tjonge jonge denk je dan, is dat wel nodig? Maar toen ik eindelijk aan de beurt was wist ik weer waarom. Ze neemt echt alle tijd voor je. Controle van de wonden, hier en daar nog een hechting eruit plukken (jakkes) en daarna nog een uitgebreid gesprek. Ja, als ze dan alle tijd voor je neemt dan weet je ook weer waarom je zo lang zat te wachten en wist ik dat het de moeite waard was. Bedankt dokter Zandbergen maar ook u hoop ik niet meer terug te zien.

Vandaag voor het eerst een afspraak met de oncoloog. Spannend, wat gaat hij zeggen? Tot nu toe was alles toch heftiger als verwacht maar… dit keer valt het mee. Ik hoef (maar) 6 keer chemotherapie. Gek he? Valt mee! Het was nog even een discussie wanneer we gaan beginnen. De laatste bestraling is op 6 december en men wil dan na 2 weken met de chemo beginnen. Ja, wat denk je? Net voor de kerst? Echt niet! Hij keek er wel van op maar nee hoor, dit meisje gaat naar Zwitserland met kerst. Dat laat ik me echt niet ontnemen. Ik zei dat ik pas na 15 januari wilde beginnen maar Adri ging zich er mee bemoeien en het compromis is nu dat ik na 9 januari begin met de chemo. Ik krijg 6 maal chemo om de 3 weken. De eerste 3 chemo’s zijn een cocktail van 3 soorten gif (ja, gif) en de 2e serie is een enkelvoudig gif. brrr..  Als alles dan goed gaat ben ik begin mei al klaar!! Jeetje, laat het zo zijn zeg. Ook ga ik de ijskap proberen. Deze krijg je op tijdens en inspuiten van de chemo, dat duurt ongeveer 3 uur, en dat koelt je hoofd zodanig dat de chemo, hopelijk, niet bij je haarwortels kan komen en je, als je gelukt hebt, je haar mag behouden. Een vraag: wil iedereen voor mij duimen!

Maar.. ik heb een leuk vooruitzicht. Ik heb tegen Adri gezegd dat ik wat nodig heb om naar uit te kijken en dat wordt: een reisje naar Hawaii En hij zei ja! Heerlijk toch? En wat denk je, willen de kinderen mee. Ze willen me graag begeleiden, koffers dragen en zo. Haha. We zien wel. Ik moet zeggen dat de kinderen fantastisch zijn, heel lief en medelevend en dat doet me goed.

Verder heb ik vandaag mijn 7e bestraling gehad en ik moet zeggen. Prima! Geen probleem. Het is helemaal geen vervelende ervaring, ik mag zelfs alleen gaan van Adri.

Ik wil graag nog een keer iedereen bedanken voor de lieve reacties. Ik krijg nog wekelijks bloemen, kaartjes en lieve berichtjes.

Wat je allemaal niet moet doen om in de belangstelling te staan……

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *